Руският президент Владимир Путин направи коментара си за сваления самолет след среща

...
Руският президент Владимир Путин направи коментара си за сваления самолет след среща
Коментари Харесай

Путин с коментар за свалянето на руския Ил-20

Руският президент Владимир Путин направи коментара си за сваления аероплан след среща в Кремъл с унгарския министър председател Виктор Орбан. Путин съобщи през днешния ден, че верига от трагични условия е довела до свалянето на съветския боен аероплан Ил-20 до крайбрежията на Сирия и изрази съболезнования на роднините на починалите 15 души, заяви ТАСС, представена от БНР.

Що се отнася до сравненията с предходни събития, когато турски изтребител смъкна наш аероплан, то в този момент имаме друга обстановка. Тук най-вероятно това наподобява на верига от трагични събития, сподели Путин на конференция в Кремъл с унгарския министър председател Виктор Орбан, написа novini.bg.

Президентът съобщи, че отговорът на Русия на сваления аероплан ще бъде ориентиран към в допълнение обезпечаване на сигурността на съветските военни в Сирия и че " тези ограничения ще бъдат забележими за всички ".

По-рано през днешния ден съветските военни оповестиха, че сирийската Противовъздушна отбрана е свалила самолета Ил-20, но хвърлиха виновността върху израелски изтребители, които го употребявали за прикритие, до момента в който правили въздушен удар по обект в сирийската провинция Латакия.

Израелските военни отхвърлиха виновност, като обявиха, че когато сирийците са изстрелвали ракети, изтребителите им към този момент били в израелското въздушно пространство.

РИА Новости заяви, базирайки се на източник в Кремъл, че през днешния ден може да се чака телефонен диалог на Путин и израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР